bt KARRIERSZÍNPAD ELŐADÁSOK

2023. szeptember 27-28-án ismét visszatér a BT Karrierszínpad, ahol mindkét nap változatos témákkal és izgalmas előadásokkal várunk!

Egyrészt végigvezetünk az álláskeresés és a kiválasztási folyamat állomásain, hogy a jövőben gördülékenyen vedd az akadályokat – legyen szó önéletrajzírásról, állásinterjúról, bértárgyalásról, próbaidőről vagy akár munkajogról.
Másrészt pedig önfejlesztéssel, pszichológiával, és mentális egészséggel kapcsolatos előadásokkal is készültünk.

Szeretnél hasznos előadásokat meghallgatni?
Regisztrálj, hogy le ne maradj!

Mi vár rád idén ősszel a BT Karrierszínpadon?

Izgalmas előadások, amelyek segítenek az álláskeresésben és önmagad megismerésében.

Akikkel már biztosan találkozhatsz szeptember 27-28-án a JOBVERSE Állásbörzén:

Bíró Nóra

testbeszédszakértő, kommunikációs szakember (Master of Sales Training)

Csontos Timi

Szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach

Limpár Imre

tanácsadó szakpszichológus

szeptember 27. (szerda)

Pethő Anikó

Szakmai vezető, karriertanácsadó

11:10-11:45

Hogyan tudjuk magunkat pozícionálni pályakezdőként? - A felkészülés alaplépései

Mi segít és mi hátráltat minket életünk első jelentős szakmai célkitűzésénél, hogy egy releváns, testhezálló munkakört találjunk? Mit tehetünk azért, hogy legyőzzük a prekoncepciókat, melyek gyakran fennállnak a pályakezdőkkel szemben is? Igényeink versus valóság! Az identifikáció alapjai, az önazonos önéletrajz elkészítése és a konkrét lehetőségek feltérképezése.

11:50-12:25

Önéletrajz, ami elad - Tedd magad láthatóvá!

Posfai Tünde megmutatja, mi az…

  • Önéletrajz startköve,
  • És az eredményes CV-írás alappillére,
  • Emellett extra tippeket is ad, hogy közelebb kerülj a vágyott pozícióhoz.


A gyakorlatias előadás végére el is készülhet a személyre szabott CV-d, hogy igazán lenyűgözd a toborzókat!

Posfai Tünde

HR szakértő, karriermentor

Szünet 12:25-13:05

Somodi Bettina

Toborzási és kiválasztási specialista, karriertanácsadó
(Beck and Partners Kft.)

13:05 - 13:40

Toborzási folyamat - Kinek nehezebb: az álláskeresőnek, vagy a HR-nek?

Sokan érezhetik úgy, hogy a beküldött önéletrajz egy fekete lyukba kerül, és még azok is, akik eljutnak pár interjúra, inkább több negatív, mint pozitív élményről tudnak általában beszámolni. De vajon melyik fél mit tehet ezügyben? Az előadásban ez a kérdés kerül majd feszegetésre.

13:45-14:20

Így add el magad a mesterséges intelligencia segítségével!

Kíváncsi vagy, hogyan használhatod az AI-t, hogy hatékonyan add el magad? Akár az álommunkádat keresed, vagy karrieredben lépnél szintet, Bíró Nóra előadásából megtudhatod, hogy a különféle mesterséges intelligenciát használó programok hogyan támogathatnak ebben.

Bíró Nóra

Kommunikációs szakértő, Sales Trainer
Master of Sales Training

Szünet 14:20-15:05

Parti Gergely

Üzletfejlesztési vezető
(Recruby)

15:05 - 15:40

A pénz nem boldogít, vagy mégis? - Bértárgyalás kezdőknek és haladóknak egy fejvadász tapasztalatai alapján

Akár a felvételi eljárás során, akár már meglévő munkahely esetén kerülünk béralku helyzetbe, roppant fontos, hogy ismerjük azokat a stratégiákat, amelyek alkalmazásával jól jöhetünk ki egy ilyen jellegű egyeztetésből. Új munkavállaló felvételekor gyakran már az első interjú alkalmával felmerül a fizetési igény kérdése. Létezik ilyenkor jó válasz? Vagy kérdezzünk ilyenkor vissza? Bújjunk ki a válaszadás alól? Ezekre a roppant fontos kérdésekre kapsz választ az előadás alatt.

15:45 - 16:20

A karrierváltás lélektana – honnan tudjuk, hogy lépnünk kell?

Milyen lépések vezetnek az eredményes karrierváltáshoz? Hogyan kerüld el a tévhiteket és buktatókat? Miért fontos a karriertervezés és az elköteleződés? Előadásában Harkányi Zsuzsa nemcsak ezeket a kérdéseket válaszolja meg, de a sikeres karrierváltás műhelytitkaiba is beavat.

Harkányi Zsuzsa

Tréner, coach, tanácsadó, WIFI Hungária trénere

szeptember 28. (csütörtök)

Limpár Imre

Tanácsadó szakpszichológus

11:10 - 11:45

Csapdák és kiutak - A karriermenedzsmenti mumusoktól az önszabotázsig

Keresve a helyünket a munkaerőpiacon – és úgy általában az életben – extrém csapdahelyzetekkel szembesülünk. Ezek olykor a külvilág valós vagy vélt ármányai, máskor épp ellenkezőleg: belőlünk fakadó önsorsrontások és önszabotázsok. Lehet vége ennek az ördögi körnek? Ha igen, hogyan?
Meghívott előadónk kettős szerepből vizsgálja a kérdést: egyrészt pszichológusként, másrészt karriertanácsadóként, teszi mindezt a rá jellemző gyakorlatorientált szemlélettel. Egy biztos: aki a hosszas elméleti nagy fejtegetéseket szereti, kérjük maradjon távol az előadástól.

11:50 - 12:25

Legyél az állásinterjúk mestere! –
A "Z" Generáció hatékony felkészülése

Készen állsz az állásinterjúkra, Z generáció? Csatlakozz az előadáshoz hasznos tippekért az Önéletrajzoddal, felkészüléssel, valamint interjú kérdésekkel kapcsolatban. Készüljünk fel együtt a karriered első lépcsőjére!

Kmoskó Judit

HR szakértő

Szünet 12:25-13:05

Csontos Timi

Szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach

13:05 - 13:40

Fejben dől el! - Az időgazdálkodás pszichológiája

A legalaposabban átgondolt időgazdálkodási terv is elbukik, ha fejben nem vagyunk a helyünkön. Ezért az előadás során az időgazdálkodási szemléletmódunkon fogunk dolgozni. Tudtad, hogy valójában nem is az időnkkel gazdálkodunk? Elárulom majd, mivel! A válasz feltárása után arról is szó lesz, hogy hogyan lehetne könnyebben nemet mondani, és nagyító alatt vizsgáljuk meg a halogatás lélektanát is.

#noitema

13:45 - 14:20

Szeress bele a munkádba! - avagy az önismeret-alapú álláskeresés módszertana

Tudod, hogy milyen munka való neked valójában? El tudod hinni, hogy a munka igenis azért van, hogy jó legyen és tudj minőségi időt tölteni benne? Ennek kulcsa az önismeretben és a tudatosságban rejlik. Ha kíváncsi vagy, hogy miként találhatod meg a számodra legmegfelelőbb állást, tarts velem és legyél Te is tudatos munkavállaló!

Csenteri-Dénes Ildikó

HR szakértő, karriercoach, a tudatos munkavállalók és foglalkoztatók mentora

Szűcs István

Szervezetfejlesztési és karrier tanácsadó (Budai Tanácsadó)

14:25 - 15:00

Találd meg a megfelelő irányt! Első lépések, karrier kezdőknek és váltóknak

Akár pályakezdő, akár a munkaerőpiacra visszatérő, akár karrierváltó vagy, tapasztalataim szerint ez az első és legfontosabb kérdés, amely a következő lépések megtételétéhez szükséges. Sajnos a legtöbb esetben ennél a kérdésnél el is akad a folyamat és csak a szerencse dönti el, hogy olyan munkakörbe kerül-e az álláskereső, ami hozzá illik, ezért élvezetes vagy folyamatos feszültség, unalom és kudarc élmények fogják jellemezni a mindennapjait a munkában. Az előadáson olyan önismereti, munkaerőpiaci és motivációs témákkal foglalkozunk, amelyek segítenek megtalálni a megfelelő irányt.

A BT karrierszínpad műsorvezetője

7 éve dolgozom a rendezvényszervezés világában, a néhány fős karrierprogramoktól kezdve a több ezer fős állásbörzékig sokféle esemény létrejöttének voltam részese. Ez alkalommal a BT Karrierszínpadnál találkozhatunk, ahol műsorvezetőként arra fogok törekedni, hogy az előadások között is jó hangulatú és hasznos legyen számodra a részvétel. Remélem, benézel, és szívesen időzöl is majd a színpadnál. Hamarosan találkozunk! 🙂 

Bányai Nikoletta

Rendezvényszervező, műsorvezető

Ilyen volt a 2023. tavaSZI BT Karrierszínpad: