bt KARRIERSZÍNPAD ELŐADÁSOK

BT Karrierszínpadon mindkét nap változatos témákkal, jobbnál-jobb előadásokkal vártunk!

Egyrészt végig vezettünk az álláskeresés és a kiválasztási folyamat állomásain, hogy a jövőben gördülékenyen vedd az akadályokat – legyen szó önéletrajzírásról, állásinterjúról, bértárgyalásról, próbaidőről vagy akár munkajogról.

Másrészt pedig – ha épp nem kerestél munkát – önfejlesztéssel, pszichológiával, fizikai- és mentális egészséggel kapcsolatos előadásokkal is készültünk.

2023. tavaszán ráadásul több elsősorban nőket érintő témával is foglalkoztunk annak érdekében, hogy a női munkavállalók is választ kapjanak az őket érintő speciális kérdésekre.

Szeretnél hasonló előadásokat meghallgatni??
Regisztrálj, hogy le ne maradj!

A BT Karrierszínpad PROGRaMJA

Velük találkozhattál március 1-2-án a JOBVERSE Állásbörzén

MÁRCIUS 1. (szerda)

Posfai Tünde

HR szakértő, karriermentor

11:00-11:35

A sikeres önéletrajz titka

Tedd magad láthatóvá a személyes márkáddal! Tudd meg, hogyan írj olyan önéletrajzot, ami közelebb visz a vágyott pozíciódhoz. Előadónk segít, hogy mit gondolj át a CV-írás előtt. Az előadás alatt már megalapozhatod a személyre szabott, ütős CV-d.

11:40-12:15

Visszatérés a munka világába a kisgyerekes időszak után.

Hogyan ugorhatjuk meg a GYED/GYES letelte után a munkába visszatérés kihívásait, mire érdemes figyelni egyénileg, családilag és munkáltatói szempontból. Erről az igazán fontos témáról beszél előadónk, Domokos Kata.

#noitema

Domokos Kata

női life, business, és karriercoach, üzleti mentor

Halász Judit

fényképész, Énképező

12:20 - 12:55

Énképezés: Önbizalomnövelés fotózással?

Tanuld meg, hogyan szabadulj meg a kamerafrásztól és szerezz magabiztosságot minden olyan helyzetben, amikor reflektorfényben vagy, pl: vizsgán, állásinterjún vagy egy nagyobb céges prezentáción. Előadónk bemutatja ezt a formabontó módszert és néhány gyakorlati tippet is kapsz tőle útravalóul.

Szünet 12:55-13:30

13:30-14:05

Hogyan találd meg a hozzád illő munkát?

Akár pályakezdő akár a munkaerőpiacra visszatérő akár karrierváltó vagy a tapasztalatok szerint ez az első és legfontosabb kérdés, amely a következő lépések megtételétéhez szükséges. Sajnos a legtöbb esetben ennél a kérdésnél el is akad a folyamat és csak a szerencse dönti el, hogy olyan munkakörbe kerül-e az álláskereső, ami hozzá illik ezért élvezetes vagy folyamatos feszültség, unalom, kudarc élmények fogják jellemezni a mindennapjait a munkában. Az előadáson olyan önismereti, munkaerőpiaci és motivációs témákkal foglalkozunk, amelyek segítenek megtalálni a megfelelő irányt.

Szűcs István

pályaorientációs szakértő, karriertanácsadó

Andráska Zsófi

sikertréner, life és business coach

14:10-14:45

Végenincs munkanapok - Létezik-e munka-magánélet egyensúly?

Anya és apa is dolgozik, a gyermekek pedig bölcsiben, oviban vagy épp iskolában. A hétköznapok szervezése nem kis feladattal jár. Valljuk be, ehhez egy jól szervezett családi dinamikára van szükség. Hogyan tegyük mindezt? Mikre kell és érdemes is odafigyelni a mindennapok során? Mindenki ugyan úgy kiveszi a részét a munkában? Előadónk abban lesz a segítségedre, hogy hogyan egyeztethető össze a munka-magánélet.

#noitema

14:50-15:25

Így bízz abban, hogy elég jó vagy - tippek az imposztor szindróma kezelésére

Tört már rád az az érzés egy elismerés hatására, hogy legközelebb úgyis kiderül, hogy nem is vagy olyan jó? Képes vagy siker esetén legalább annyira kételkedni magadban, mint amikor valami nem jön össze? Nem vagy egyedül! Inspirációt és gyakorlatias tippeket hoz előadónk az önértékelésed szinten tartásához.

Csontos Timi

Szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach

Szünet 15:25-16:10

Harkányi Zsuzsa

tréner, coach, tanácsadó

16:10-16:45

Hozd ki a legtöbbet a próbaidőből! Így illeszkedj be a csapatba

Szeretnéd tudni,
– hogyan érkezz felkészülten az első munkanapodon az új munkahelyedre?
– hogyan találd meg a közös hangot a kollégákkal, akár az online térben is?
– milyen viselkedéssel válsz szimpatikussá, és mi az, amivel ellenszenvessé válhatsz a vezetőd, vagy a kollégák szemében?
– hogyan mutasd meg személyiséged, szakmai rátermettséged és szerezz pozitív visszajelzéseket?
– hogyan derítsd ki, hogy ez az a pozíció és munkahelyi légkör, amelyre vágytál?  

16:50-17:25

Titkok és trükkök, avagy kulcs a sikeres állásinterjúhoz

Biztosak vagyunk benne, hogy az esetek döntő többségében az interjúztató többet tud rólad, mint te a cégről, ahova jelentkeztél. Miért? Mert tudni szeretnék, hogy ki ül majd velük szembe az interjún. Önéletrajz, tesztek, közösségi média, ezek segítik munkájukat. Utána kezdődhet az interjú. Hogyan készülj fel erre a beszélgetésre, hogyan érd el, hogy szárnyalj az interjún? Ezekre a fontos kérdésekre kapsz választ az előadáson.

Karlik Ágnes

Anantara New York Palace, HR igazgató

Veresné Tóth Mónika

TB tanácsadó

17:30-18:05

Anyák a munkajogban - ezekre figyelj a munkába való visszatéréskor

Munkavállalói oldalról szeretnénk bemutatni azokat a tévhiteket, amelyek a szülési szabadság, gyermekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság után a legjellemzőbbek. A szülők a munkába való visszatéréskor szembesülnek azzal, hogy sok munkáltató nem akarja, nem tudja visszavenni őket, nem szeretnének részmunkaidőt biztosítani számukra, nem akarnak végkielégítést fizetni. Az előadás során szakértőnk igyekszik segítségetekre lenni és eligazodni a munkajog világában.

#noitema

MÁRCIUS 2. (CSÜTÖRTÖK)

Limpár Imre

tanácsadó szakpszichológus

11:00-11:35

10 biztos tipp a kudarchoz - Egy pszichológus görbe tükre életünkre

Fura cím, sőt bizarr. Miért is vennék részt egy olyan előadáson, ahol a garantált bukás receptjeit ígérik? Ez nonszensz. Vagy mégsem?
Ez egy provokáció, hátha felébreszt az érdeklődőben valamit az indirekt megközelítés szokatlansága, és miután felocsúdik ebből, kap 10 olyan ösvényt, melyet érdemes járni, hogy végre valóban tehessünk a saját sorsunkért.

11:40-12:15

Álláskeresés finomra hangolva - önéletrajz és motivációs levél tippek kezdőknek és haladóknak

Fényképpel? Anélkül? Egész mondatokkal vagy csak felsorolásszerűen? Kérnek még egyáltalán motivációs levelet? Tarts a pályád elején, vagy légy harcedzett szakember, karriert váltanál, vagy elmélyülnél a szakterületeden – egy önéletrajz minden új pozíció előszobája. Az előadáson Polonkai Éva az álláskeresés nulladik lépéséről mesélek majd: mit érdemes átgondolni, mielőtt elkészíted az önéletrajzod.

Polonkai Éva

jogász, HR szakértő

Bíró Nóra

testbeszédszakértő, kommunikációs szakember (Master of Sales Training)

12:20-12:55

Így árul el a testbeszéded egy állásinterjún!

Rengeteg olyan nonverbális jelet mutatsz, ami pozitív vagy negatív irányba is elviheti a folyamatot, akár személyesen, akár telefonon interjúzol. Ahhoz, hogy pozitív első benyomást kelts és magabiztosan tudj kommunikálni, előadónk elhoz néhány árulkodó jelet, ami magadról és a másik félről is sokat elmond.

Szünet 12:55-13:30

13:30 -14:30

Dilemmák és stratégiák a család és munka összehangolásában

A munka-magánélet egyensúlya, harmóniája nélkül elképzelhetetlen a teljes, egészséges élet. A diszharmónia stresszes mentális állapothoz, kiégéshez vezet a kiegyensúlyozott, egyenletes teljesítmény helyett. A családban mindenkinek törekedni kell
a tudatosságra, a nyílt kommunikációra és az egyéni és családi szerepek összehangolására. Amilyen könnyű ezt megfogalmazni, olyan nehéz megvalósítani. Ezért is érkezik ezzel a sokak számára oly fontos témával Pál Feri atya.

Pál Feri atya

római katolikus pap, mentálhigiénés szakember

Karczub-Lehoczky Fanni

Marketingvezető

14:35-15:10

Egyedi karrierút – vajon megéri felvállalni?

Saját és a munkakörnyezetében tapasztalt példákon át mutatja be előadónk, hogy milyen előnyökkel járthat az, ha merünk eltérni a megszokott sémáktól.

180 fokos pályaváltás? Apa marad otthon GYED-en? Vállalkozás indítása COVID alatt?

Mit nyerhetünk és mi lehet az ára, ha elhagyjuk a hagyományos, jól ismert utat? Kik és hogyan tudnak minket ebben támogatni, vagy épp akadályozni? Nehezebb-e nőként megteremteni a lehetőségeket? Ezekre az igazán fontos kérdésekre kapsz választ az előadás alatt.

#noitema

15:15-15:50

Ne lőjünk öngólt! - Hogyan tárgyaljunk a fizetésünkről

Akár a felvételi eljárás során, akár már meglévő munkahely esetén kerülünk béralku helyzetbe, roppant fontos, hogy ismerjük azokat a stratégiákat, amelyek alkalmazásával jól jöhetünk ki egy ilyen jellegű egyeztetésből. Új munkavállaló felvételekor gyakran már az első interjú alkalmával felmerül a fizetési igény kérdése. Létezik ilyenkor jó válasz? Vagy kérdezzünk ilyenkor vissza? Bújjunk ki a válaszadás alól? Ezekre a roppant fontos kérdésekre kapsz választ az előadás alatt.

Parti Gergely

Üzletfejlesztési vezető

A BT karrierszínpad műsorvezetője

Rádiós műsorvezető, podcaster, audio gyártásvezető vagyok. Jelenleg is aktív podcast csatornáim: Mit lépnél?, Hangpróba [a Hangfoglaló/KÖSZI támogatásával]. Rádiós szerkesztő-műsorvezetőként, illetve audio-imaging specialistaként több csatornán is találkozhattunk már [Petőfi Rádió FM 94.8, Rock FM 95.8, Budaörs Rádió FM 104.8, Sláger Rádió FM 100.8]. A rendezvény házigazdájaként célom otthonos környezetet és felszabadult hangulatot teremteni és segíteni benneteket az álláskeresésben. Remélem hamarosan találkozunk! 

Rédl Ádám

Rádiós műsorvezető, podcaster, a Petőfi Media Group audio gyártásvezetője

Ilyen volt a tavalyi BT Karrierszínpad