BT KARRIERSZÍNPAD ELŐADÁSOK

A BT Karrierszínpadán mindkét nap változatos témákkal, jobbnál-jobb előadásokkal vártunk!

Egyrészt végigvezettünk az álláskeresés és kiválasztási folyamat állomásain, hogy gördülékenyen vedd az akadályokat, legyen szó önéletrajzírásról, állásinterjúról, bértárgyalásról, próbaidőről vagy munkajogról.

Másrészt pedig, önfejlesztéssel, pszichológiával, fizikai és mentális egészséggel kapcsolatos előadásokat is szerveztünk.

Nézd meg milyen izgalmas előadások voltak a 2024 tavaszi JOBVERSE Állásbörzén.

MI VÁRT RÁD A BT KARRIERSZÍNPADON?

Izgalmas előadások, amelyek segítenek az álláskeresésben és önmagad megismerésében.

2024. FEBRUÁR 28. (SZERDA)

11:00-11:35

A SIKERES ÖNÉLETRAJZ - TEDD MAGAD LÁTHATÓVÁ ÉS ÉRD EL, HOGY TÉGED KERESSENEK A MUNKÁLTATÓK!

Avagy a személyes márkád szerepe az álláskeresési stratégiádban.

➡️ azonosítsd be a láthatóságod sikerpontjait,
➡️ tedd le a munkavállalói márkád alapköveit,
➡️ készítsd el a személyre szabott ütős önéletrajzod
➡️ és LinkedIn profilod, amelyek hatékonyan teszik a dolgukat!

A gyakorlatias előadás végére el is készülhetnek a belépőkártyáid konkrét tartalommal, hogy lenyűgözd a Toborzókat.

Posfai Tünde

HR szakértő, karriermentor
Pointman Kft.

Füzes-Szabó Adrienn

Senior HR Country Manager, BT ROC
11:40-12:15

KARRIERÚT AZ ÖNISMERETEN ÁT

Kislányként királylány akartam lenni, később színésznő és rendező. HR-es “véletlenül” lettem, a trénerképzőt azonban már tudatosan kezdtem el. A pályám elején nem tudtam pontosan, mit is szeretnék, miben vagyok jó, és mi lehet egyáltalán a karrierutam? De hogy mi segített abban, hogy a recruiterből HR vezető lettem? A válasz egyszerűnek tűnik, az önismeret. Manapság divat ezzel foglalkozni. De vajon tudjuk mit is jelent a valódi önismeret, és hogyan tudjunk leginkább a saját fejlődésünkre, saját utunk/karrierutunk megtalálására a legjobban használni? Erről beszélgetünk most Posfai Tündével.
12:20-12:55

HOGYAN INTERJÚZZ EREDMÉNYESEN?

Képzeld el, hogy minden interjúhelyzet egy kaput nyit az új lehetőségek felé, itt nincs vesztenivalód! Elhozunk neked a színpadra egy állásinterjút, amin kiderülnek olyan apróbb és nagyobb kommunikációs “hibák”, melyeket te lehet észre sem veszel, valamint foglalkozunk egy olyan területtel is, ami sokak számára kényes, ez pedig a bértárgyalás. A rögtönzött interjúnk végére megtanulod, hogy hogyan hengereld le az interjúztatót személyeddel és a magabiztos kommunikációddal.

Czifra Gitta

HR Generalista
Work Force

Csiki Krisztina

Projektvezető,
Work Force

Sík Zselyke Csenge

Recruitment Consultant,
Work Force

SZÜNET 12:55-13:30

13:30-14:05

GENERÁCIÓK ÜTKÖZÉSE: AZ ÁLLÁSINTERJÚ MŰVÉSZETE A Z GENERÁCIÓ SZEMÜVEGÉN ÁT

A modern munkahelyeken a különböző generációk közötti kommunikáció újabb és újabb kihívásokat vet fel, különösen az állásinterjúk során. Az interjúztatók és jelöltek gyakran más-más nyelvet beszélnek, ahol a “tech skill”-ek megközelítése is generációfüggő. Például, míg az interjúztató a PowerPoint és Excel ismeretét várja el, a jelölt a Snapchat, Pinterest vagy éppen az Instagram “mestere”.

Az előadás célja az, hogy feltárja ezeket a generációs különbségeket, és javaslatokat tegyen arra, hogyan lehet sikeresen kommunikálni a Z generáció igényeit az interjúk során, elősegítve ezzel a hatékony jövőbeli munkahelyi együttműködést.

Kmoskó Judit

HR szakértő, HR Inkubator CEO

Szijártó Adrienn

Alapító és prezentációs szakértő, Impact Presentation
14:10-14:45

5 TIPP, HOGY MAGABIZTOS ÉS LEHENGERLŐ LEGYÉL AZ ÁLLÁSINTERJÚN!

Tudod, hogy megfelelő lennél erre az állásra a szakmai tudásod, a megszerzett tapasztalat vagy épp a kreativitásod miatt.
Mégis az interjúhelyzettől kiráz a hideg. Nem véletlen! Nagy tétje van annak, miként tudsz jelen lenni és hogyan tudsz magadról mesélni.
Az előadásban mutatok 5 tippet, ami segít, hogy egyszerűen és könnyedén mutasd be magad, jól kiemeld az értékeid, határozott legyen a jelenléted és az izgulást is a javadra fordítsd!
14:50-15:25

AZ IGAZI BIG BANG THEORY - AVAGY AGYMENŐ KARRIER A HAZAI TUDOMÁNY VILÁGÁBAN

Kutatónak lenni nem más, mint megőrizni valamit az őszinte, gyermeki kíváncsiságból, tanulni és emlékezni, hogy a sok-sok megtapasztalásból idővel valami újdonság születhessen. Egy különösen gyors karrierutat mutatok be az alkalmazott tudományok világából, amelyből megtanulhatjuk, hogy néha le kell térni a járt utakról, de azt is tudni kell, hogyan találjunk vissza az eredeti pályára. Sikerek és kudarcok, örömek és kihívások, pillanatnyi csodák és persze a felfedezés öröme – ezekről mesélek az előadásomban.

Dr. Vida Ádám

Divízió igazgató, Bay Zoltán Kutatóközpont

SZÜNET 15:25-16:00

Csontos Timi

Szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach
16:00-16:35

A TUDATOS JELENLÉT GYAKORLATI ELŐNYEI - MINDFULNESS A MUNKAHELYI KIHÍVÁSOKRA

Tekints be a tudatos jelenlét és a meditáció világába, és ismerd meg a mindfulness gyakorlati előnyeit a munkában – az interjútól kezdve, a munkahelyi kihívásokon át a hatékonyság növeléséig, még a legstresszesebb pillanatokban is. Ha érdekel a mindfulness vagy a meditáció, de bizonytalan vagy, hogyan kezdj hozzá vagy éppen mire használd, ez az előadás neked szól.
16:40-17:15

KARRIERUTAK A 21. SZÁZADBAN - ÚJ TRENDEK NYOMÁBAN

Az előadáson kiderül, hogy…
➡️ hogyan változott meg a hagyományos karrierút fogalma, és milyen új perspektívák nyíltak előttünk,
➡️ milyen új irányzatok hódítják meg a munka világát, különös tekintettel a távmunkára és a digitális nomád életstílusra,
➡️ hogyan ismerheted fel, hogy elérkezett-e az idő egy új irány felé való elmozdulásra, és milyen lépéseket tehetsz előrelépésed érdekében,
➡️ hogyan építs a tehetségedre, bővítsd tudásod és navigáld magad sikeresen az új hivatásodba.

Harkányi Zsuzsa

Tréner, coach, tanácsadó, WIFI Hungária trénere

Parti Gergely

Üzletfejlesztési vezető, Recruby
17:20-17:55

PÉNZ BESZÉL! - AVAGY MILYEN EGY JÓ BÉRTÁRGYALÁS

Hogyan érdemes felkészülni egy bértárgyalásra? Az előadás során feltárom a legfontosabb stratégiákat és kulcspontokat, amelyek segítenek sikerre vinni a tárgyalást. Kiemelten foglalkozom a tárgyalási technikákkal, az érvek hatékony kommunikációjával, és olyan gyakorlati tanácsokkal látlak el, amelyek használatával a legjobb ajánlatot érheted el. Segítek, hogy magabiztosan és sikeresen képviselhesd érdekeidet a bértárgyalási folyamat során.

2024. FEBRUÁR 29. (CSÜTÖRTÖK)

11:00-11:35

ÍGY ÉPÍTSD FEL LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE A LINKEDIN PROFILOD!

Szeretnéd végre rendbe tenni a LinkedIn jelenlétedet? Miért kerülsz versenyelőnybe, ha all-star profilod van?

Nóra előadásából megtudhatod mindezt. Szó lesz arról, hogy milyen egy valójában professzionális LinkedIn profil és mi kell ahhoz, hogy releváns megkereséseket is kapj erről a platformról.

Az előadásban gyakorlati útmutatást kapsz ahhoz, hogy lépésről lépésre fel tudd építeni a megnyerő profilodat ezen a közösségi felületen.

Bíró Nóra

Kommunikációs szakértő, Sales Trainer
Master of Sales Training

Csenteri-Dénes Ildikó

HR szakértő, karriercoach,
a tudatos munkavállalók és foglalkoztatók mentora
11:40-12:15

A TE KARRIERED A TE VÁLASZTÁSOD!

Úgy érzed, hogy a jelenlegi munkád nem rossz, de a jó nem ilyen? Esetleg már megfogalmazódott benned, hogy karriert váltanál? Gyere el és adok neked néhány nézőpontot, hogy miképp tervezd meg a váltást, hogy ezúttal valóban a neked való hivatást találd meg!
12:20-12:55

CÉGEK VÁLSÁG IDEJÉN! ÁLLÁSKERESÉS NEHEZÍTETT PÁLYÁN

Az utóbbi 2-3 évben a világ, egyik válságból megy a másikba. Ezekben a bizonytalan időkben, egy vállalatnak sincsen könnyű dolga. De hogyan hat ez a munkaerőpiacra és milyen lehetőségei vannak annak, aki állást keres a nehéz időkben? Az előadás során többek között ezekre a kérdésekre keressük majd a választ!

Somodi Bettina

Toborzási és kiválasztási specialista, karriertanácsadó,
Beck and Partners Kft.

SZÜNET 12:55-13:30

Szűcs István

Szervezetfejlesztési és karrier tanácsadó,
Budai Tanácsadó
13:30-14:05

AZ EREDMÉNYESSÉGET GÁTLÓ TÉVHITEK AZ ÁLLÁSKERESÉSBEN

“Pályakezdőként nincs 3 év tapasztalatom, túl öreg vagyok ezért nem hívnak be interjúra, a mostani munkakörömben van 15 éves tapasztalatom, máshova nem is vennének fel, úgyis olyat fognak felvenni, akinek van protekciója…”

Mondatok, amelyeket az elmúlt 15 évben rengeteget hallottam olyan álláskeresőktől, akik már jó ideje nem tudtak elhelyezkedni. Ha te is szoktad valamelyiket ismételgetni, akkor érdemes eljönnöd az előadásomra és megismerni a tévhit helyett a valóságot!
14:10-14:45

HOGYAN ÉRD EL, HOGY AZÉRT DOLGOZHASS, AMIBEN HISZEL?

2007-ben egy erkélyen állva beszéltük meg, hogy egyszer csinálunk egy közös vállalkozást. 10 év és megannyi tapasztalás (munkanélküliség, munkahelyi viták, önkénteskedés, külföldön töltött hónapok) kellett ahhoz, hogy megtaláljuk a közös utat és a missziót. Ma egy meghatározó környezetvédelmi civil szervezet vezetői vagyunk, őszintén sosem gondoltuk volna, hogy ezek leszünk.

Csobay Krisztina

Elnök
Zöldövezet Társulás

Koller Andrea

Társlnök
Zöldövezet Társulás

Rack-Szabó Edina

Szolgáltatásfejlesztési vezető
Humán Centrum Kft.

Obóczki Eszter

Projektvezető
Humán Centrum Kft.
14:50-15:25

ÁLLÁSKERESÉS AZ AI EREJÉVEL

A mesterséges intelligencia visszafordíthatatlanul betört a mindennapjainkba és a munka világába is: ma már egyre többen használják a munkájukban és a tanulmányaikhoz is. De álláskeresőként hogyan tudjuk kihasználni a benne rejlő potenciált?

Előadásomban olyan platformokat és példákat is bemutatok kolléganőmmel, Óboczki Eszterrel, amelyek garantáltan segítenek átlendülni a munkakeresés nehézségein.
15:30-16:05

ÚTMUTATÓ A SIKERES ÁLLÁSINTERJÚHOZ

Több ezer interjúval a hátam mögött tudom, érzem, hogy a jelölteket milyen kérdések foglalkoztatják. Amikor valakit interjúra hívnak, először jön a pánik… Hogyan készüljek fel az interjúra? Mire számíthatok? Mit kérdezzek? Egyáltalán lehet egy interjún kérdezni? Mennyi fizetést mondjak be? Mibe menjek? Tegezhetem az interjúztatót? Hasonló kérdésekre adok Nektek választ és az előadás végén mindenki magabiztosabban fog egy esetleges interjúra felkészülni. Természetesen azokat a kérdéseket is várom, amiket eddig nem tudtatok sehol sem megkérdezni.

Karlik Ágnes

HR igazgató
Anantara New York Palace Hotel Budapest

Bányai Nikoletta

Rendezvényszervező, műsorvezető

A BT KARRIERSZÍNPAD MŰSORVEZETŐJE

7 éve dolgozom a rendezvényszervezés világában, a néhány fős karrierprogramoktól kezdve a több ezer fős állásbörzékig sokféle esemény létrejöttének voltam részese. Ez alkalommal a BT Karrierszínpadnál találkozhatunk, ahol műsorvezetőként arra fogok törekedni, hogy az előadások között is jó hangulatú és hasznos legyen számodra a részvétel. Remélem, benézel, és szívesen időzöl is majd a színpadnál. Hamarosan találkozunk! 🙂

TARTS VELÜNK
2024. OKTÓBER 2-3-ÁN!

A rendezvény főszervezője:

2024. október 2. (szerda) 10-19 óra

2024. október 3. (csütörtök) 10-17 óra

BOK "A" Csarnok

(Budapest, Dózsa György út 1 .)

Jobverse.hu @ All right reserved.