EGÉSZSÉGSZIGET

2023. szeptember 27. (szerda) 10-19 óra
2023. szeptember 28. (csütörtök) 10-17 óra

BOK “A” Rendezvénycsarnok (Budapest, Dózsa György út 1.)

EGÉSZSÉGSZIGET

2023. március 1. (szerda) 10-19 óra
2023. március 2. (csütörtök) 10-17 óra

BOK “A” Rendezvénycsarnok (Budapest, Dózsa György út 1.)

Voltál az elmúlt egy évben szűrővizsgálatokon?

Mikor mérted utoljára a vérnyomásod?

Voltál az elmúlt egy évben véroxigénszint?

Ha ellátogattál az Egészségszigetre, a szakemberek segítségével mérhetted fel, megfelelő-e az egészségügyi állapotod. Ingyenes szűrővizsgálatok, szaktanácsadás és újraélesztési tanfolyam a Szent János Kórház szakértőitől.

Fontos számunkra, hogy az álláskeresés mellett az egészségedet is támogassuk. A JOBVERSE Állásbörze Egészségszigetén ingyenes komplex szűrésen vehettél részt, ahol a részletes állapotfelmérés mellett az egészséges életmódhoz is személyre szabott tanácsokat kaphattál a Szent János Kórház szakértőitől. Dietetikus, belgyógyász és pszichológus kollégák is közreműködtek a helyszínen, akik a mérések után egyéni tanácsadással vártak.

A legfőbb célunk a megelőzés, az egészségmegőrzés és a lappangó betegségek korai felismerése voltak. A rendszeres szűrésekkel sok betegség elkerülhető vagy gyógyítható, ha időben felfedezzük a kezdeti jeleket. 

Ha ellátogattál március 1-2. között az Egészségszigetre, az alábbi vizsgálatokon vehettél részt:

  • EKG-vizsgálat,
  • vérnyomás és pulzusmérés,
  • véroxigénszint-mérés,
  • testsúly-, testmagasság-, testzsírösszetétel-mérés.

 

A vizsgálatokat követően meghallgathattad a személyre szabott dietetikai, táplálkozási, életmód és pszichológiai tanácsadást. A nap során többször újraélesztési tanfolyamot tartottak a Szent János Kórház szakértői, melyen Te is részt vehettél, és megismerkedhettél az alapszintű újraélesztéssel gyakorlatorientált formában.

A rendezvény változatos lehetőségekkel várta az érdeklődőket. Ezek megvalósítása a Szent János Kórház szakorvosai, asszisztensei, egészségügyi szakemberei közreműködésével valósult meg.

Mit találtál még az Egészségszigeten?

A BFKH Népegészségügyi Főosztályának egészségnevelő munkatársai 2023. március 1-2-án vártak mindenkit, aki szerette volna megismerni a dohányzás és az alkoholfogyasztás árnyoldalait.

Dohányzás prevenció

  • Szemtől-szembe megtekinthetted, milyen hatással van a dohányzás az emberi testre.
  • Megtudhattad, mennyi költséget jelent a dohányzás egy ember életében;
  • Megismerhetted, milyen új típusú dohánytermékek léteznek;
  • És a dohányzásról való leszokásban is segítséget kaphattál.

 

Az Egészségszigeten egy ember méretű szemléltető szilikon bábun nézhetted meg, milyen hatással van a dohányzás az emberi szervezetre. A bábu szemléltette a potenciálisan kialakuló megbetegedéseket és hatásukat az emberi testre. 

Interaktív játékaik segítségével megismerhetted a dohányzás történetét és a káros szokás anyagi következményeit. Emellett megtudhattad, milyen új típusú dohánytermékek léteznek.
Ha pedig a dohányzásról szerettél volna leszokni, abban is segítséget kaphattál, és a leszokás lehetőségeivel is megismerkedhettél.

Alkohol prevenció

Létezik egy másik népszerű szenvedély is az életünkben.
Az alkohol okozta árnyoldalakkal is megismerkedhettél az Egészségszigeten. A helyszínen alkoholos szindrómát bemutató szilikon baba ismertette a kismamák felelősségét. 

Itt is készültünk továbbá interaktív játékokkal, amik segítségével tájékozódhattál az egyes szeszes italok alkoholtartalmáról, a függőség kialakulásáról és egyéb témához kapcsolódó érdekességekről.

A jövőben Te is szeretnél ingyenes szűrővizsgálatokon részt venni?
Regisztrálj!

Ilyen volt a 2023. tavaszi Tanácsadó Műhely