Felfedezésre vár a Titkok Háza!

2024. február 28. (szerda) 10-19 óra
2024. február 29. (csütörtök) 10-17 óra

BOK “A” Rendezvénycsarnok (Budapest, Dózsa György út 1.)

Találkoztál már LEGO robotokkal? Próbáltál már VR gépet vagy vezeték nélküli VR szemüveget? Tudod, mi az a selfie tükör? Érdekel, hogy működik egy robotkar?

Gyere el a JOBVERSE Állásbörzére, és szerezz tapasztalatot első kézből a robotika és mechatronika világában! Időpontfoglalás nem szükséges, a Titkok Háza programjai ingyenesek.

Felfedezésre vár a Titkok Háza!

2024. február 28. (szerda) 10-19 óra
2024. február 29. (csütörtök) 10-17 óra

BOK “A” Rendezvénycsarnok (Budapest, Dózsa György út 1.)

Találkoztál már LEGO robotokkal? Próbáltál már VR gépet vagy vezeték nélküli VR szemüveget? Tudod, mi az a selfie tükör? Érdekel, hogy működik egy robotkar?

Gyere el a JOBVERSE Állásbörzére, és fedezd fel a jövő új dimenzióját! Időpontfoglalás nem szükséges, a Titkok Háza programjai ingyenesek.

A körülöttünk lévő világ megismerése, a jelenségek megértése életre szóló program. De a Titkok Háza Tudományos Élményközpont azért van itt, hogy egy kis szórakozást és jó hangulatot csempésszen ebbe a küldetésbe MINDEN korosztály számára! Ismerd meg velük a modern természettudomány új eredményeit, régi törvényszerűségeit, a tudományos és technikai vívmányok hatását mindennapi életünkre.

Gyere, és ismerd meg ZORA-t, a humanoid robotot!

A közös tánc alkalmával figyeld meg, hogy milyen emberi mozdulatokra képes.
 
A humanoid robotok megismerése és megértése segít felkészülni a jövő munkaerőpiacára, ahol egyre nagyobb szerepet játszanak az automatizált rendszerek és az AI-alapú technológiák. Így a robotok világába való belecsöppenés valójában a jövőbe való betekintést is jelenti.

Ha kíváncsi vagy a technológiai fejlődésére és a robotok által kínált lehetőségekre, akkor nézd meg ZORA-t a Titkok Háza standjánál.
playstation

Playstation

Gondolkodtál már azon, hogy miért nevezik sportnak a videojátékozást? Persze lehet, hogy nem jár maratoni futással, de legyünk őszinték – ehhez is kell az erőnlét és a kitartás. Egy biztos, akár kezdő, akár profi szinten játszol, az e-sport pont ugyanolyan szuper kikapcsolódás, mint bármelyik másik hobbi. A Titkok Háza programhelyszínen pedig az egyik népszerű műfaját, az autóversenyzős játékokat próbálhatod ki. Öveket be, irány a virtuális versenypálya!

VR szemüvegek

Az egyik leggyorsabban fejlődő digitális technológiával ismerkedhetsz meg, amelynek használata a műszaki környezetben már lassan mindennapos dologgá válik, és a hétköznapi életünkben is várható a megjelenése. Mi is az a virtuális valóság, hogyan hozható létre egy lézerszkenner segítségével? Egy-egy természettudományos témán keresztül bepillantást nyerhetsz a VR világába két VR szemüveg segítségével!

LEGO robotok és járművek

Amennyiben vonzanak a gépek, érdekel az elektronika, és odavagy a számítógépekért, akkor vár a mechatronika. Ennek a bemutatónak a fő célja a diákok érdeklődésének felkeltése a programozás világa iránt. A téma során az érdeklődők megismerhetik a LEGO robotok és járművek felépítését és képességeiket. Egy iPad segítségével az egyes feladatok programozását sajátíthatják el a gyerekek, illetve közös „csapatjáték”-ra, robot racingre is sor kerülhet. Gyere, és próbáld ki Te is!

DOBOT robotkar

Az eszköz és az irányításához szükséges program megismerése mellett megtudhatod, hogy milyen területeken használják a robotkarokat, és megmutatjuk, hogyan lehet precíziós mozdulatokat tanítani neki. Neked sikerülni fog mozgásba hozni a robotkart?

VR gép

Ha már beleásod magad a technológia jövőjébe az Automorrow konferencián, vagy csak érdekel az autóipar, akkor nem mehetsz el kipróbálás nélkül a VR gépek mellett sem. A rendezvényen 2 VR géppel vár a Titkok Háza, amelyek segítségével lehetőséged lesz egy 4 hengerű motor összeszerelésére, akár egy igazi szerelőnek.

De ne hidd, hogy megfeledkeztünk a hölgyekről! A WomanUP jegyében ugyanis megismerkedhetsz az emberi test fejlődésével és csodáival is a VR gépek által. Akár tech-zseni vagy, akár csak most ismerkedsz a virtuális valóság világával, készülj fel, hogy újradefiniáld a valóságot!

Mikroszkóp

Emeld a szintet biológiából! A Titkok Háza nem is egy, hanem két mikroszkópot hoz az állásbörzére, amelyekkel belecsöppenhetsz a biológia világába. Nemcsak megismerkedhetsz magával a mikroszkópok részeivel, funkcióival, de segítségükkel különböző mintázatokat is tanulmányozhatsz, akár egy igazi tudós.   

Touch asztal, különböző játék lehetőségekkel

Próbáld ki a Touch asztalt az erre kialakított Chill Zone-on belül. Szusszanj egyet, és közben fedezd fel a Touch asztal különböző játékait, merülj el a digitális világ új élményelemében.  

Selfie tükör

Interaktív szórakoztató selfie ponttal vár a Titkok Háza. Készíts vicces és emlékezetes fotókat, majd akár ki is nyomtathatod azokat. Gyere, és mókázz, bolondozz egyet a selfie tükör előtt!

Regisztrálj, és próbáld ki magad a robotika és mechatronika világában!

Ilyen volt 2023. őszén a titkok háza